От аптечката на баба: Тази билка е вълшебницата сред растенията (Вижте колко много неща лекува)

https://zdravno.net/bilki/ot-aptechkata-na-baba-tazi-bilka-e-valshebnicata-sred-rasteniyata-vizhte-kolko-mnogo-neshta-lekuva/47796 Zdravno.net
От аптечката на баба: Тази билка е вълшебницата сред растенията (Вижте колко много неща лекува)

Една билка е призната за вълшебница сред всички останали билки

Аптечката на баба крие истински съкровища. Неслучайно дори и съвременната медицина признава народните методи за лечение. А една билка е истинска вълшебница сред себеподобните си. Става въпрос за смрадликата. Която се използва за лечение от хилядолетия насам. Като е особено популярна при родилките. Ежедневни промивки със смрадлика помагат разните от раждането да зараснат възможно най-бързо. И освен това свеждат до нула риска от възпаление на половите органи. Тя е много ефикасно средство за борба с парадонтозата. Нужни са ви само по една супена лъжица смрадлика и лайка, които да запарите с половин литър вода. Добавете щипка сода и жабурете устата си по няколко пъти на ден. Незабавно ще усетите облекчение. Запарката от смрадлика помага и при херпеси и афти. Правете гаргара по същия начин, но имайте предвид едно важно условие - никога не прецеждайте отварата непосредствено след приготвянето й. Изчакайте поне час и половина, за да може да се извлекат ценните вещества. Билката облекчава и лекува и хемороиди. Натопете тампонче памук в отвара от смрадлика и поставете на засегнатото място. Оставете да престои един час. Тъй като мястото е деликатно, можете вместо компрес, да си направите вана с билката, стига да имате възможност. Съотношението е пет супени лъжици смрадлика на пет литра вода. Третирайте всеки ден. Срещу гъбички. Компресите със смрадлика лекуват всякакви видове гъбички, в това число и упоритите по краката. Нужно е само да ги киснете всеки ден в отвара от нея. Против цистит. Правете промивки със смрадлика. А можете и просто да изсипете в леген гореща отвара от растението и да застанете над него за около 15 минути или докато все още излиза пара. Тя прониква надълбоко и облекчава неприятните симптоми. При повърхностни рани направете компрес със смрадлика. Те ще намали болката и подуването и ще облекчи възпалението. Срещу хрема. Инхалации с масло от смрадлика дават незабавно облекчение при запушен нос. Нужни са само около 10 минути на ден.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.