Повечето хора не знаят нищо за този плод, а неговите лечебни свойства могат да спасят човешки живот!

https://zdravno.net/bilki/povecheto-hora-ne-znayat-nishto-za-tozi-plod-a-negovite-lechebni-svoystva-mogat-da-spasyat-choveshki-zhivot/47826 Zdravno.net
Повечето хора не знаят нищо за този плод, а неговите лечебни свойства могат да спасят човешки живот!

Има плод, чиито ползи за здравето са уникални! Неговото име е фейхоа!

В магазините често пренебрегваме някои продукти само защото не ги познаваме. Мислим си, че щом не го знаем, не ни трябва. Това в пълна сила не може да се каже за фейхоа. Това е много интересен плод, чиито лечебни ползи са от съществено значение. Той не се среща често у нас, но го има. Търсете го предимно в големите хранителни вериги като "Била", "Лидъл" или "Кауфланд". Там го продават често, а ефектът от него е уникален. С фейхоа може да се лекува щитовидна жлеза. Освен това засилва имунитета, защото е пълен с витамини. Влияе и на отслабването, защото усилва метаболизма. Този плод е полезен при настинка и грип, защото съдържа изобилие от витамин С. Освен това носи в себе си и витамин В1, което влияе положително на метаболизма, сърцето и мозъка. Във фейхоа се съдържат почти всички витамини от група В. С В2 се разграждат мазнините и се помага на хормоните. С В3 се регулира храносмилателната система и се подтиска растежът на ракови клетки. В5, който също е в плода, е ефективен при алергии, бронхити и други белодробни заболявания. В6 пък е важен за изграждането на хранителните ензими и затова се препоръчва на хора с влошена нервна система. Плодът влияе положително и на емоционалното състояние на човека. Той може да се справи с депресията, защото съдържа витамин РР. Фейхоата е лесно смилаема и затова от нея не се пълнее. Напротив, може да бъде включена във всяка диета за отслабване. Най-добре е да не се маха кората на плода при консумация, защото тя е много полезна. В нея се съдържат много антиоксиданти, леукоатицин и каететин. Всички те играят важна роля при противодействието на образуването на ракови клетки. От фейхоа може да се направи и смес, която да ви действа като лекарство имуностимулатор. Нужно е само да смелите 5-6 плодчета в блендер и към тях да добавите лимонов сок и мед. По 1 суп. лъж. сутрин ще ви идва страхотно. Повечето хора не знаят, че има такъв плод, а той е истинско богатство на природата. Затова побързайте да си го набавите!

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.