Три растения борят стреса и пречистват кръвта

Стресът е бичът на съвремието ни

Всеки ден сме подложени на неговото въздействие. Той може да наруши нормалната функция на сърцето и на нервната ни система. Забързаният ни делник, прекомерно многото задачи, нерационалното хранене, алкохола са едни от важните причини за стреса.Ако не вземем мерки, стресът може да ни попречи да приемаме нормално витамини, минерали и дори микроелементи.

При стрес се чувстваме отпаднали, имаме нездравословен сън, липсва ни енергия, вечно сме уморени, нервни , тревожни, раздразнителни, трудно се концентрираме. Това са някои от признаците, по които познаваме, че сме подложени на изключителен стрес.

Има различни начини да се справим с този изключително опасен проблем. Но и тук природата ни идва на помощ. Експертите определят три растения, които успешно се справят с тази ситуация.

Те се намират навсякъде у нас. Това са глухарчетата, киселецът и копривата.Тези растения съдържат в големи количества витамини, минерали и полезни вещества.

Диворастящите растения подобряват качеството на кръвта, работата на червата, действат благотворно на нервната система и борят стреса.

У нас тези растения растат навсякъде. Само че спецовете съветват да се берат тези, които се намират извън градската среда. В противен случай може да са акумулирали в себе си отровни вещества, които се намират в изобилие в града.

Тези растения може да се хапват като салати, в супи или да се приготвят с тях смутита.

No votes yet.
Please wait...
Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.