За кои хора ферментиралите млечни продукти са табу?

Млечните храни са предпочитани от възрастните хора

Те са по-леки и се усвояват по-лесно от организма. Но има хора, които не бива да ги консумират. И те може да предизвикат проблеми на здравето.

Такива са ферментиралите млечни продукти. Същите продукти не бива да се хапват, ако не сте сложили преди това нещо в стомаха си. Освен това, щом страдате от повишени киселини в стомаха, тези храни също не се препоръчват за вас. Противопоказано е да се ядат и от хора, които имат непоносимост към лактозата.Това е мнението на повечето доктори.

Според специалистите тези продукти нанасят определена вреда при определени условия.

Ето кои продукти не са подходящи, ако страдате от киселини в стомаха. Това се ферментиралите храни като извара, кисело мляко, кефир, както и заквасена стомана.

Те не бива да се хапват и  на празен стомах, а преди това трябва да сте консумирали нещо друго. Причината е, че се отделя стомашен сок за тяхното смилане и в резултат киселинността се увеличава.

 Има проблеми в употребата на млечни и млечно-кисели продукти и при хора с непоносимост към лактозата. Този проблем се среща при хора, които са на възраст и затова те не трябва да ги консумират.

Ако сте от тези, на които ви липсва лактозата, трябва да консумирате ферментиралите млечни храни много внимателно и по малко. В противен случай може да си невредите сериозно на здравето, съветват спецовете.

No votes yet.
Please wait...
Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.