Това е кешираното от Google копие на https://www.zdravno.net/bilki/za-tezi-polzi-na-malinata-dori-ne-ste-podozirali/. Това е моментна снимка на страницата, така както е била показана на 29 ян. 2023 00:56:24 GMT. Настоящата страница може да е била променена междувременно. Научете повече.
Пълна версияВерсия само с текстПреглед на източника
Съвет: за да намерите бързо думата си за търсене на тази страница, натиснете Ctrl+F или ⌘-F (Mac) и използвайте лентата за търсене.
За тези ползи на малината дори не сте подозирали - Здравно.НЕТ
  • Начало
  • Билки
  • За тези ползи на малината дори не сте подозирали

За тези ползи на малината дори не сте подозирали

Малината е широколистен храст

Храстът има невероятни червени плодове. Малиновият храст има ползи за здравето почти от всички части на растението. Листата на малината действа стимулиращо, притежава и затягащо средство. Има много полезни минерали и киселини, които помагат да се използва това нейно качество.

Малината е богата на желязо, калций и магнезий. Това растение е познато като „женска билка“.Отварата, която се приготвя от листата, може да се приема по време на бременност, освен това увеличава кърмата на жените след раждане.

Билката действа и диуретично. Помага също така при състояния, като гадене и повръщане.

Според много експерименти  се е разбрало, че малината действа против заболяване от рак. Малината е полезна и за хора, които страдат от захарна болест, защото се намаляват нивата на глюкозата.

Малините са сигурен източник на антиоксиданти.С тяхна помощ се намалява възпалението и оттам забавя процесите на остаряването.Плодът е и сигурен източник на разтворими фибри.

Те помагат за здравината на чревната флора, спомага за по-доброто усвояване на хранителните вещества и намалява шансовете да се заразяваме по-често от различни болести.

Червените малини помагат и за здравината на сърцето, помагат и против болести на сърцето.

Тези сладки плодчета намаляват риска от развитие на рак.Веществата, които съдържат, помагат и  при различни болести на очите, подобрява и зрението.

Rate this item:1.002.003.004.005.00Submit Rating
No votes yet.
Please wait...
Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.

Δ

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

732b125c339e1ea0499f4c95872f6ea0