Бъдете внимателни: Скрити симптоми алармират за рак на жлъчката!

Жлъчният мехур е важен за тялото ни

В него се пази жлъчния сок, помагащ при храносмилането. Много хора не знаят за него, докато не изпитват болки  и проблеми с жлъчката. Но има няколко скрити признаци, които алармират за рак на жлъчния мехур.

Един от тези симптоми са жълтеникавия цвят на кожата.забележите ли дори леко изжълтяване на кожата, веднага потърсете медицинска консултация.

Това може да е сигнал за проблеми с черния дроб, но може и да е тумор в жлъчката. Честата коремна болка може да се приема за проблем със смилането на храна стомаха. Обаче ако усетите болка в горната част на корема, тогава може да имате проблеми с жлъчката. И най-вече при остра коремна болка.

При рак на жлъчката често симптомите наподобяват тези на грипа. Честото гадене и повръщане също трябва да е сигнал за сериозна болест.

Постоянно подутият стомах може да е скрит симптом за карцином на жлъчката.

Ако имате камъни в жлъчката това алармира, вероятността да е засегната и от тумор е голяма. Ако се стремите да отслабнете, а слабеете и губите тегло, това също е един от скритите признаци.

Според изследванията, ракът на жлъчката има висок процент на наследяване. Ако някой от фамилията е страдал от рак на жлъчния мехур, в този случай винаги бъдете нащрек.Добре е да се консултирате с доктора по-често от останалите.

No votes yet.
Please wait...
Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.