Белият бъз-природна аптека за един куп болести

https://zdravno.net/bolesti/beliyat-baz-prirodna-apteka-za-edin-kup-bolesti/111375 Zdravno.net
Белият бъз-природна аптека за един куп болести

Белият бъз е уникално природно средство за здраве

Това растение е сред най-лековитите у нас и присъства в състава на много народни рецепти. През първата половина на юни цъфти белия бъз. Използва се за лечение почти всичко от него-цветовете, плодчетата, кората също. Растението помага в лечението на хроничен бронхит, при упорита кашлица, емфизем, както и при грип, пневмония и астма.

Установено е, че помага при по-тежки страдания, като ревматизъм,полиартрит, отоци от бъбречни заболявания, цистит. Растението помага за понижаване на температурата, както и при изхвърляне на излишната течност при болести на сърцето и бъбреците.

Прилага се за лечение на миокардит, при отслабване на стените на кръвоносните съдове, при менопауза и различни невралгии.

Настройка от бъз и мед помага при колики на стомаха. Бани от бял бъз облекчава болките от ревматизъм, различни екземи, също и при подагра.Но едно от най-силното му действие е да прочисти белите дробове чрез запарка.За отварата са ни необходими една голяма лъжица цвят от бъз и чаша вряла вода. Запарва се около половин час. Пие се по 100 мл от нея, три пъти на ден. И задължително половин час преди хранене.

При болки от ревматизъм и подагра се използват топли торбички от бъз и лайка, по равни части,които са залети предварително с вряла вода.

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.