Болката в тила може ли да е сигнал за лош холестерол?

Холестеролът е колкото полезен, толкова и вреден

Холестеролът е мазнина, намираща се по мембраните на клетките, който ги изгражда. Но ако нивото на това вещество е завишено, тогава става опасно.

Но има симптоми, които издават дали нивото на холестерола е прекомерно високо.По принцип завишените нива на това вещество не се усещат  и няма видими признаци за това.Само чрез кръвни тестове ще се разбере дали нивата на холестерола са в опасни норми.

Но все пак има издайнически явления, които алармират за твърде завишени нива на лошия холестерол.

Способността да се познае крайния резултат също е толкова важна.

Ако нивата на холестерола са завишени, възможно е да ви заболят ръцете и краката.Това е така, понеже плаките от холестерол запушва кръвоносните съдове, като това предизвиква болка.

При някои ситуации холестеролът продължава да се натрупва и в един момент се образуват удебелявания, които намаляват проводимостта на кръвта към органите. Резултатът е необичайно изтърване на ръцете и на краката.

Запушването на артерията около сърцето провокират болки в гръдния кош и то от лявата страна. Така болката е вероятно да се разпространи дори до врата. Това може да е и аларма за предстоящ инфаркт. Има и още един недвусмислен сигнал. И това е болката в главата, но отзад на тила, с честа повторяемост.Така плаката запушва съдовете на кръвта около главата. Ако не се предприемат мерки, това може да ни докара мозъчен удар.

No votes yet.
Please wait...
Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.