Диетолози: Преяждането с този южен плод вреди

Всеки знае за ползата от плодовете

Но има един южен плод, с който щом преядете, вредите си на здравето. Излишъкът от консумацията с мандарини вреди. Те са богати на витамини и най-вече на витамин С. Той е полезен за организма, засилва имунитета и пази от вируси и бацили. Но излишъкът предизвиква алергични реакции и натоварва отделителната система. От което страдат най-вече бъбреците.

Затова диетолозите съветват хората с бъбречни проблеми да са особено внимателни към консумацията на мандарини. Изобщо южните плодове предизвикват подобни проблеми.

Мандарините дразнят лигавицата на стомаха. Поради което причиняват обостряне на гастрита и неразположение на стомашно-чревния тракт.

Затова хора с този  хроничен проблем трябва внимателно да хапват от сочния плод.Богати са и на фруктоза. Поради това хората с диабет и нарушение на въглехидратната обмяна да са много осторожни. Тези, които са на диета, също не се препоръчва да ядат от този плод, а да хапват по малко от него.

Спецовете препоръчват дневната доза да не надвишава петстотин грама от плода. Нормата важи за всякакви плодове и зеленчуци, съветват експертите.

Ако искате да сте в отлично здраве и да консумирате любимите зеленчуци и плодове винаги, просто спазвайте тези правила на хранене, съветват специалистите.

No votes yet.
Please wait...
Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.