Домашен еликсир с вино и чесън лекува 100 болести

Натуралната смес е известна още от нашите баби

Този еликсир действа невероятно на здравето, заради качествата на чесъна и на червеното вино. Сместа може да предотврати много болести и да помогне на тялото да се чувства здраво и жизнено.

Виното в комбинация с чесъна пречиства кръвта, укрепва имунитета, премахва лошия холестерол, действа добре на сърцето и кръвоносните съдове. Освен това премахва излишната сол от тялото, дава сили, енергия, бори се срещу различни вируси  и инфекции.

Как се приготвя вълшебната отвара? За целта са ни необходими дванадесет скилидки чесън и половин литър качествено вино.Скилидките се почистват и  се поставят в стъклен буркан, като ги заливаме с виното.

Препоръчително е чесънът да е в по-малко количество китайски, а да е повече българско производство. Причината е, че китайския вариант съдържа в по-голямо количество арсен и има по-ниски лековити свойства.

Затваряме буркана с капак и го оставяме на тъмно и хладно место за четиринадесет дни, като на ден го разклащаме по два-три пъти. След това прецеждаме сместа и я поставяме в непрозрачен съд с капак. Пием на ден по две-три големи лъжици в продължение на месец.Лековития илач може да се прави два пъти в годината.

No votes yet.
Please wait...
Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.