Доматеният сок и други напитки предизвикват скокове на кръвното

Скокове в кръвното предизвикват някои познати продукти

Скоковете в кръвното налягане не са само неприятни, но и често застрашават здравето ни. В някои случаи това се случва без видими симптоми. Но ако натискът прескочи определени норми, това води до рязко влошаване на здравето ни.Има хора обаче, които веднага усещат разликите в кръвното. При тях се получава главоболие, тръпки и дори загуба на съзнание. Но при други разликите не се усещат, дори скоковете да са в по-големи амплитуди.

Такива са доматеният сок, както и зеления чай. Според кардиолозите тези напитки предизвикват проблеми в кръвоносните съдове .

Причината сокът от домати да предизвиква проблеми със здравето е следния. И това е наличието на сол в продукта. Солта задържа течността в тялото и това предизвиква високото кръвно налягане. Такъв ефект имат и напитките, богати на кофеин. Такива са кафето, черния и зелен чай. Те водят до завишени нива на кръвното и то ако се пият в големи количества.

Но някои напитки, богати на захари, са истински врагове на хората с високо кръвно. Това твърдят кардиолозите. Такива са газираните напитки и плодовите сокове, които завишават нивото на инсулина и „лошия“ холестерол. В тази връзка това състояние действа негативно на стените на кръвоносните съдове.

Спецовете съветват да се намали приемът на алкохол, като и на енергийни напитки, които също действат негативно на кръвното налягане.

No votes yet.
Please wait...
Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.