Два признака алармират за инсулт!Никога не ги пренебрегвайте

Само думата инсулт предизвиква неприятни емоции

И ако в добавка мозъчния удар носи смърт и покосява все повече хора по света, нещата стават наистина страховити.Болестта е една от водещите причини за смърт в световен мащаб.

Има начини да се справим с болестта и да я хванем навреме, за да се излекуваме напълно. Знае се, че след прекаран инсулт възстановяването е дълго и продължително.Затова трябва да обърнем внимание на признаците, които забележим отрано.

Спецовете посочват два симптома, по които веднага разпознаваме дали инсултът наближава.Единият от признаците е изтръпване на краката и загуба на сила в долните крайници.

Другият категоричен симптом, към когото трябва да сме изключително осторожни, е затруднения в говора. И оттам много бързо намаляване остротата на зрението, от което преди това не сме се оплаквали.

Специалистите обясняват коя е причината за възникване на инсулта. И тя е нарушения в кръвоснабдяването на една част от мозъка.То може да бъде намалено или изцяло блокирано.

Експертите са категорични, че ако забележим един или двата признака, веднага трябва да потърсим спешна медицинска помощ.

Според докторите оцеляването е много по-сигурно, ако навреме потърсим помощ.Заради което трябва да реагираме спешно, за да имаме по-голям шанс не само да оцелеем, но и да не се инвалидизираме по-късно.

No votes yet.
Please wait...
Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.