Две любими напитки увреждат функцията на бъбреците

Ново проучване хвърля в ужас тези, които имат проблеми с бъбреците

Бъбреците са изключително важни за работата на нашия организъм. Тяхната функция е да филтрира кръвта и да отделят вредните токсини под формата на урина.

Испански учени стигнали до притеснително откритие. Има връзка между употребата на кафе и чай и скоростта във филтрацията на бъбреците. А това е основен фактор за здравината на тези важни за тялото органи.

Спецовете направили своето откритие на база на изследване, продължило няколко години. В него участвали около шест хиляди възрастни хора, като участниците сами са участвали в експеримента. Общото между доброволците било, че всички имали проблеми с теглото и с килограмите.

От изследването станало ясно, че приемането на по-голямо количество кафе и чай причинява намалено филтриране на първичната урина през бъбреците. Тези, които консумират повече от две чаши на ден от ободрителните напитки, влошават тази функция на бъбреците. И то много повече от онези възрастни хора, които на ден консумират само по една чаша или изобщо не посягат към тези кофеинови напитки.

Според проучването тези, които пият повече от две чаши на ден кафе или чай, има вероятност да загубят, деветнадесет на сто,както и по-голям риск да загубят тази важна функция на бъбреците. Същият ефект има изобщо при напитки, които са богати на кофеин.

No votes yet.
Please wait...
Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.