Това е кешираното от Google копие на https://www.zdravno.net/bolesti/eto-koe-ni-vredi-poveche-ot-studenoto-vreme/. Това е моментна снимка на страницата, така както е била показана на 27 ян. 2023 12:45:48 GMT. Настоящата страница може да е била променена междувременно. Научете повече.
Пълна версияВерсия само с текстПреглед на източника
Съвет: за да намерите бързо думата си за търсене на тази страница, натиснете Ctrl+F или ⌘-F (Mac) и използвайте лентата за търсене.
Ето кое ни вреди повече от студеното време! - Здравно.НЕТ

Ето кое ни вреди повече от студеното време!

Студеното време е опасно за хора с някои хронични болести

Резкият спад на температурите вредят на организма ни. Когато сме навън, на студа, краката и ръцете ни замръзват и ние търсим топло местенце, за да се сгреем.

Но рязката смяна на температурата от студено на топло и обратно вреди на организма. Това не е полезно за кожата, както и за имунната система. Но рязката амплитуда в температурата е пагубна и за кръвопотока.

Колебанията в температурата забавя скоростта на изпомпване на кръвта, което може да предизвика образуване на тромб.

Рязката смяна на температурата може да ни докара и топлинен стрес.

Ако се сменя рязко температурата, това кара организма да работи на бързи обороти, за да поддържа постоянна температура. Това може да ни причини образуването на кръвен съсирек.

Има няколко признака, които може да алармират за образуване на тромб.При това състояние крака или ръката се подуват, болят и се зачервяват. Също така се повишава температурата, без да сме болни от грип или настинали.

При образуване на тромб може да почувстваме болка в стомаха, да получим диария и да повръщаме.

Силното изпотяване, болки в гърдите, затрудненото дишане, също алармират за това опасно състояние.Замайване, както и внезапната, силна слабост също може да сочи, че в тялото се е образувал тромб.

Rate this item:1.002.003.004.005.00Submit Rating
No votes yet.
Please wait...
Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.

Δ

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

43b7e8d17366e33d8658f3e2c40a8a3f