Ето защо сините сливи са супер продукт за костите ни

Сините сливи и то сушените са аптека за здравето ни

Сините сливи са балсам за костите ни. В нашето тяло има двеста и шест вида кости, които изискват определени вещества, за да са здрави. Скелетът ни е изключително важен за поддържането на нашето благосъстояние.

За нашите стави се грижат превъзходно сушените сини сливи. Няма друг плод, който да е така полезен за костната ни система и ставите, твърдят спецовете.

Те съдържат гама от полезни вещества и витамини, които се грижат за нашите кости. Само пет- шест плода на ден ни пазят от загуба на костна маса. А двойното количество сушен плод ни гарантира двойно количество костна маса.

Този сушен плод нормализира функцията на чревната ни флора.Сините сливи са много по-богати на полезните антиоксиданти, отколкото фурмите, кайсиите, смокините и боровинките.

Но преди консумацията на сушения сладък плод трябва да се измива много добре, за да няма замърсители по него.За да се изсмучат добре вредните вещества трябва известно време да се киснат в топла вода.

Сушените плодове и ядките са отлични за закуска. Само че и двата продукта не бива да се хапват заедно, защото подобно хранително съчетание се смила доста трудно в организма. Ферментацията в корема се увеличава и може да причини издуване на стомаха.

No votes yet.
Please wait...
Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.