Искате да сте здрави?Не се лишавайте от тези храни

Тези храни крепят здравето ни

От тях не бива да се лишаваме, а да присъстват на трапезата ни всеки ден.

Те са незаменим помощник за енергия  и сила. Ядките са едни от тези незаменими храни. Шепа ядки на ден гарантират здраво сърце, подсилват имунитета и се грижат за храносмилането ни.

Боровинките, малините и ягодите са пълни с незаменими витамини, минерали, с фибри. Те имат  и противовъзпалителни свойства.Освен това засищат и  се грижат за теглото ни.

Ябълките също трябва да хапваме всеки ден. Те са едни от най-полезните за здравето ни. Плодът е богат на антиоксиданти, защитаващи клетките от болести, също и от рак. Кората е най-ценна и богата с цяла гама хранителни вещества.

Морковите са пълни с витамини, фибри, безценни минерали. Съдържат витамините С и А, бета каротини. Този любим зеленчук пази от различни болести.

Колкото и да е невероятно, черният шоколад също може да се хапва всеки ден. С парче от него пазите сърцето си здраво, както и от вредния холестерол.

Зеленият чай също е сред полезните храни. Напитката действа добре на метаболизма. Зарежда организма с антиоксиданти и ни помага да регулираме теглото си. За да има невероятен ефект върху теглото и здравето ни, трябва да приемаме най-малко по две чаши чай от полезната напитка.

No votes yet.
Please wait...
Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.