Изпитвате глад за нещо сладко? Ето как да „излъжете“ стомаха си

Има начини да се отървете от желанието си за сладко

Почувствате ли неистово желание за нещо сладичко, първо изпийте чаша вода. След което вдишайте и издишайте много дълбоко. Повторете упражнението най-малко пет пъти.

Раздвижете се, дори една кратка разходка е достатъчна и наистина помага.

Ако сте гладни, хапнете нещо здравословно (изберете нещо, което наистина да ви засити, една ябълка няма да е достатъчна).

Погрижете се за менюто ви, по-специално за основните хранения. Всяка порция трябва да съдържа достатъчно количество протеин и полезни въглехидрати, за да бъдете сити по-дълго.

Предварително приготвяйте няколко леки закуски, за да не се налага да посягате към вредните захарни изделия, когато почувствате някакъв неистов глад към сладкото.Настина има храни, които много добре заместват шоколада и тестените изделия на трапезата. Може да ги заместите с парченца ябълка, намазани с фъстъчено масло.Пресни сезонни плодове и различни ядки също са уникални заместители.Чай със сладък вкус (например ванилия), ъсщо може да реши проблема.

Да се откажем от сладкото е голямо предизвикателство, защото десертите са навсякъде около нас. Споделете на приятелите и близките си за новите положителни промени, които желаете да внесете в живота си. Нещо повече, поискайте от тях да ви подкрепят и да ви помогнат да се справите с трудностите.

No votes yet.
Please wait...
Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.