Кога чесънът се превръща в опасен за организма?

Всеки знае за полезните качества на чесъна

От древни времена този миризлив зеленчук се използва като панацея за различни болести.

Той е естествен антибиотик, който убива болестите.Ролята на чесъна не е само като антиоксидант. Той може да се използва и за профилактика на сърдечно-съдовите болести.Доказано е, с куп експерименти, че чесънът смъква високата захар и понижава нивата на лошия холестерол.Чесънът е идеален и срещу рака.Спецовете са доказали, че чесънът помага да се отървем от туморните образувания, благодарение на съдържанието си на сяра.

Доказано е, че чесънът лекува над четиридесет болести. Но както е казал народа ни, всичко е в дозата. Всяко едно, което е прекомерно, може да ни навреди. Това се отнася  и за чесъна.

Според спецове прекомерната употреба на чесън може да навреди доста на организма ни.Те са категорични, че луковицата на растението може да причини прекомерно отделяне на жлъчен сок. В тази връзка, в големи количества, чесънът вреди на хора с панкреатит,язва, рефлуксна болест, както и при проблеми на стомашно-чревния тракт.

Чесънът има свойството да разрежда кръвта. Затова при завишени дози може да причини кървене.

Експертите препоръчват безопасна доза, която е 0,25 грама на всеки килограм телесно тегло. При човек, който тежи примерно 70 килограма, максимално полезната доза чесън е 17 грама.

No votes yet.
Please wait...
Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.