Кои болести ни нападат през горещите летни дни

Лято е , но болестите продължават да ни дебнат

Със затопляне на времето някои болести се обострят значително. Не иде реч само за удар от топлината и за обезводняването на организма. Има също болести, които могат да са изключително опасни.

Едни от доста опасни за здравето са болести на стомаха и червата. Те са хитът за летния сезон, предупреждават докторите. Те се причиняват от хапване на храни с ниско качество, както и неправилно съхранени хранителни вещества. Задължително месото, яйцата, продукти с кетчуп и майонеза да се съхраняват правилно, защото само три часа, ако не е направено, развиват опасни патогени, алармират медиците.

Лятото е тяхното време, на ротавирусите, както и на ентеровирусите.

Когато стоим на климатици, без да спазваме оптималния за това режим, също може да се разболеем. Тогава зачестяват инфекциите на дихателните пътища. И може да пипнем бронхити, хрема, зачервено гърло и др. Качеството на леда, предлаган в заведенията, също може да ни разболее, ако не е на висота.

Прекомерното пиене на студена вода може да ни докара и настинки.

Но всъщност реална защита срещу вирусите няма. За да се излекуваме правилно, необходимо е да разберем количеството на вирусите, попаднали в тялото. Освен това е важно да се знае колко заразен е вирусът и дали тялото ни може да му се противопостави чрез имунната ни система.

No votes yet.
Please wait...
Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.