Кои храни помагат за скоростното оплешивяване?

Защо косата пада и ние оплешивяваме?

С този проблем се сблъскват много хора по света. Коварното откритие често свършва с огромно, блестящо голо петно на темето, което ни ужасява. Въпреки че във фамилията ни няма плешиви хора, нито старостта все още не е настъпила, това се случва.

Китайски учени са провели експеримент, за да установят причината за ранното оплешивяване при силния пол.

В проучването взели участие мъже на възраст между осемнадесет до четиридесет и пет години, общо около две хиляди на брой. Те коментирали начина си на хранене, както физическото и психическото си здраве.

Спецовете стигнали до следните резултати. Те открили паралелна връзка между прекалената консумация на подсладени напитки и плешивостта пи мъжете. Загубата на коса може да се провокира също от посттравматичният стрес, сочи друг резултат от експерименталното проучване.

Според експертите голямото количество захар предизвиква получаване на по-малко количество глюкоза във фоликулите на косата.В резултат тя не се храни и умира, тоест получава се плешивост.

Все пак в експеримента има няколко слаби места. Не всички от тези мъже, които са участвали в проучването, имали същата диагноза, като плешивост. Заради което крайните резултати трябва да се проверяват отново, като се потвърдят в дългосрочен период от време.

No votes yet.
Please wait...
Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.