Кои зеленчуци са перфектни за идеалната фигура?

Зеленчуците са идеално средство за отслабване

Перфектни за идеалната фигура ги прави малкото калории, които имат в състава си. Според спецовете зеленчуците в суров вид съдържат по-малко калории от термично обработените.

В добавка са по-богати на витамините С и В. Но все пак те могат да се хапват по желание на хората, а ползите за здравето и при двете възможности са еднакви.

В битката с излишните килограми помагат зеленчуци, чието съдържание е по-бедно на нишесте. Такива са доматите, марулята, чушки, броколи, моркови, тиквички и карфиола.

Те съдържат значително по-малко калории от картофите и царевицата.Спецовете съветват да не се консумират, сготвени в масло или със сирене, за да не се повишат калориите.

За салатите да се слагат оцет или лимонов сок, както билки и подправки за аромат.

Но експертите предупреждават, че хапването на зеленчуци ще ни помогне да отслабнем, но пък може да ни докара сериозни дертове със здравето, ако не консумираме друго. Това ще ни причини намаляване на енергията, после депресия и може да ни тласне към прекомерно преяждане.

Експертите съветват да консумираме зеленчуци по пет пъти на ден или чинията да е пълна наполовина с тях. Другото правило, за да сме слаби, е да хапваме зеленчуци с различен цвят.

Така ще запазим фигурата си идеална и ще сме в отлично здраве.

No votes yet.
Please wait...
Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.