Лесни трикове да се отървете от последиците от ухапване на комарите

Комарите и лятото са неразривно свързани

Хапещите насекоми ни причиняват дискомфорт. Те ни отрязват пътя за по-голям достъп сред природата. Но има няколко прости и лесни намини да се отървете от сърбежа, който ни причиняват , след като ни ухапят.

Единият от тях е да използваме плодове и зеленчуци в борбата с ухапването. На засегнатото място може да сложите парче лимон. Сокът притежава противовъзпалително действие. Тези компреси ни помагат да премахнем сърбежа и подуването на местата, където са ни ухапали комарите.

Другият начин е третиране със сол. Паренето, сърбежът и подуването от ухапване на комари е реакция на тялото към вещества. Те са „инжектирани“ от комарите при ухапването. Причината е, че те стопират съсирването на кръвта  и помагат комарите на воля да се насмучат с кръв. Физиологичен солен разтвор, който може да сложим в подходящо шише ще ни отърве от сърбежа и неприятното подуване на ухапаното место.

Друг начин да се спасим от неприятните последици след ухапването от комар са етеричните масла.

Лавандулово, евкалиптово и масло от чаено дърво притежават противовъзпалителен ефект. Те са и антибактериални. Но трябва да знаете, че тези масла са силно концентрирани.затова трябва предварително да ги разредите с вода, преди да ги втриете в кожата си.Може да направите и лосион, който действа по същия начин.

No votes yet.
Please wait...
Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.