Не бързайте с операциите, ако ви боли гърба и кръста! Помогнете си с тези методи

https://zdravno.net/bolesti/ne-barzayte-s-operaciite-ako-vi-boli-garba-i-krasta-pomognete-si-s-tezi-metodi/111303 Zdravno.net
Не бързайте с операциите, ако ви боли гърба и кръста! Помогнете си с тези методи

Приемът на лекарства не е най-подходящия начин да се справите с болките в гърба и кръста

Често хората се подлагат  и на ненужни операции. Масажите , йогата и упражненията са удачния вариант.Когато болката в кръста и гърба не е в резултат на травма, причината може да е проблем с междупрешленните връзки или дискове.

Според експертите проблемът се дължи на прегърбване, както и носене на тежки чанти на рамо.За да не ви боли или да не се сковете, гръбнакът трябва да се раздвижва внимателно.

Накланяне на двете страни, навеждане, завъртане е много подходящо. Биреното коремче и наднорменото тегло също провокират тези болки.За да раздвижва тялото си, човек е добре да се разхожда поне половин час на ден.

Удобният стол също помага на при тези болежки. Ако работите на компютър ,ставайте често и си правете упражнения.Спецовете препоръчват също да си сменяме обувките, да разпределяме тежестта, ако мъкнем чанти с продукти.

Физиотерапията, йогата, бързото ходене, масажите, каране на колело, плуване също действат благоприятно при този вид болка.

Да не се тъпчем с болкоуспокояващи в дългосрочен план, защото те само маскират болката, но не я лекуват.

Операциите да се прилагат само в краен случай, защото крият риск.Освен това в случаите от тридесет на сто те са  и неуспешни, затова да се избягват.

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.