Не лягайте с мокра коса!Може да се навлечете много  здравословни проблеми

Ако легнете с мокра коса, може да си изпатите доста

Нанасяте неминуемо вреда на здравето си. Ако си легнете с мокра глава, това може да доведе до настинка, заради отслабена имунна система. Патогените лесно навлизат в дихателните пътища и предизвикват инфекции. По-хладната среда води до разпространение на вирусите. Може да си причините хрема, запушен нос, дори болки в главата и висока температура.

Лягането с мокра коса може да я увреди. Боядисаната и обезцветена коса по-лесно са заплита и усуква,  и оттам да се накъса. Това влошава качеството й и тя дори започва да капе.

Спалното бельо може да съдържа гъбички, а влажната среда благоприятства за това. Това може да причини и появата на много бактерии.

Мократа коса позволява появата на гъбички, които се размножават в космите. Това предизвиква възпалителна реакция, сърбеж по скалпа, пърхот и червени петна, както и мазни люспести образувания.

За да не си причините всичко това, увийте дебела кърпа около главата си. Така ще попиете влагата  и ще затворите люспите на главата си.

Не търкайте енергично мократа си глава, защото това може да причини увреждане на косата.Може да разресвате и да сушите, като така ще придадете гладкост на косата си.Сушенето на косата на части е по-благоприятния и полезен начин за сушене от хаотичния.Освен това е много добре да държите сешоара на разстояние, за да не увредите косата си, когато я сушите.

No votes yet.
Please wait...
Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.