Немски доктор как да избегнем опасните болести на хилядолетието

Немски доктор разкри как да избегнем опасните болести на хилядолетието

Специалистът разкри начин как да не ни порази инсулт, инфаркт, както и диабет. Всички тези заболявания са в резултата на запушване на кръвоносните съдове.

Една от мерките, която винаги действа, това е редовната физическа активност. Това ще рече всеки ден да правим упражнения, да се разхождаме или да спортуваме. Какво и да вършим, основното е да се движим и  да не стоим на едно и също място.

На ден поне час трябва да отделяме за физическата активност, съветват експертите.

Друг важен начин да избегнем запушването на артериите това е храненето. Здравословното хранене помага да избегнем тези опасни за здравето и живота болести.

Добре е да сведем до минимум консумацията на твърди спиртни напитки, така и бяла захар. Да се хапват повече естествени и непреработени храни, също в по-голямо количество зеленчуци и продукти, които съдържат малко мазнини.

За артериите е най-добре също да имаме закалени нерви. Всеки един шок, стрес, страховете и преживяванията действат зле на кръвоносната система и на съдовете й.

Когато малки плаки кръв се залепват за артериите, по-точно на възпалената им тъкан, тогава се отлагат мазнини и така се запушват, обяснява процеса лекарят. Това води до атеросклероза, която причинява инфаркт или инсулт.

No votes yet.
Please wait...
Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.