Признаци, които алармират за високо кръвно налягане

За хипертонията разбираме едва при преглед при доктора

Много от хората не подозират, че имат страдат от хипертония, защото нямат никакви признаци. Затова Хипертонията наричаме още „тихия убиец“.

При това заболяване кръвоносните съдове нон-стоп изпитват завишеното налягане. При всяко свиване на сърцето изтласква кръв към съдовете. Завиши ли се кръвното,дейността му се затруднява.

Високото кръвно налягане не е толкова безобидно, може да доведе до инфаркт.Някои пациенти страдат от силно главоболие, безпокоят се и изпитват задух. Но това се случва при високи параметри на кръвното.

Други признаци при хипертония са умерено до силно главоболие, неспокойство, не им стига въздух. При Освен това от носа им кърви, пулса се ускорява, усещате пулсиране във врата.

В случая най-важното условие е да се следи високото кръвно налягане. Така много от проблемите на здравето може да са решени предварително. Задължително е хипертонията да се установи  предварително  и да се намали рискът от инфаркт и инсулт.

Как може предварително да разберете, че страдате от хипертония? Ако лицето ви се зачервява често, имате шум в ушите, силно изпотяване, често главоболие, мухи пред очите, изпадате в депресия, най-често сутрин крайниците подпухват, все обезпокоителни симптоми, съветват лекарите. И трябва да се изследвате задължително.

No votes yet.
Please wait...
Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.