Ръцете ви горят или са ледени?Ето какво разкриват промените

Промените по ръцете алармират за здравето

Студените ръце са признак за нарушение в периферното кръвообращение – на организма не му достига витамин В12. Трябва да се погрижим за неговото набавяне с помощта на витаминни препарати или да добавим в менюто си продукти, които го съдържат в по-големи количества: млечни продукти, месо, риба, гъби, фасул, зеле.

Ако дланите горят, това означава, че черният дроб не се справя с интоксикацията, предизвикана от натравяне с лекарства, алкохол или химически вещества. Синдромът на “пълзене на мравки” по дланите означава, че тялото има проблеми с ендокринната система.

Влажните ръце също са показател за ендокринни проблеми, например хиперфункция на щитовидната жлеза. Обратно – сухотата и бледността на дланите свидетелстват за хипофункция.

Петната по върховете на пръстите също показват проблеми със здравето.Ако на човек често му изтръпват кутретата, той трябва да се обърне към кардиолог – тези проблеми са свързани със сърдечносъдовата система.Изтръпването на палците, от друга страна, пък свидетелства за проблеми в дихателната система.

Ако по краищата на пръстите ви са се появили надлъжни гънки, приличащи на бръчки, трябва да обърнете внимание на ендокринната система – възможно е да имате хипотиреоза или захарен диабет.

Ако пръстите имат пурпурен цвят, проблемите са свързани с храносмилателната система. При тъмночервен или дори лилав цвят трябва да се обърне специално внимание на бъбреците и черния дроб.Сърбежът по страничната повърхност на показалеца свидетелства за проблеми с дебелото черво.

No votes yet.
Please wait...
Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.