С тази подправка хлебарките са аут от дома ви

Хлебарките са гнусни и опасни

И опасни, защото пренасят много болести. Хлебарките обитават канализациите и после с мръсните си крака пълзят по храната и леглата ни.Но това не е само неприятно, а и изключително опасно. Защото те пренасят много болести и зарази.Доказано е, че те пренасят над четиридесет болести и зарази, някои от които доста опасни. Сред тях са коремния тиф, салмонелата и дори хепатит А.

Не се притесняват от нищо и виреят навсякъде, стига да не е твърде студено. На всичкото отгоре тези вредни насекоми се развиват през всички сезони и времена, за тях ваканция не съществува. При тази ситуация срещу хлебарки трябва да се третира целогодишно и периодично помещенията, за да има някакъв ефект в борбата. Но освен традиционните препарати има една подправка, която е евтина, но действа ефикасно срещу тези опасни насекоми.

И тя е канелата. Доказано е, че миризмата на тази екзотична подправка не се нрави на хлебарките, нито на останалите насекоми и вредители.

Но искате ли да получите по-бърз ефект, вземете канела на пръчици. Поставете ги на местата, от където обикновено излизат насекомите. Може да си направите и етерично масло, което ще ускори процеса на прогонване на гадините. Изсипете канелените пръчици в съд с вода и загрейте в микровълновата печка за няколко минути. След това, от това масло, капнете няколко капки на проблемните места.

No votes yet.
Please wait...
Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.