С тези лесни начини се отказвате от сладкото

Трудно се устоява на сладките неща

Но има някои доста лесни чалъми, които ще ни дадат рамо в това начинание. Защото прекалената консумация на сладко вреди на здравето ни.

Ако искате сладкото да не присъства в менюто ви, първо разчистете кухненските шкафове. Там криете куп бисквити, шоколади, конфитюри и други лакомства.Изпитвате ли нужда да мушнете нещо сладичко в устата, вземете си дъвка. Дъвченето притъпява апетита, същата роля играе и пиенето на чай. Така ще можете да се справите успешно с желанието си за сладко.

Друг трик е да заместите любимите се лакомства с ядки. За целта помагат ядките от орехи и бадеми, които притъпяват болезненото желание за сладко.

Другото условие е да хапвате здравословно и доста балансирано. Това притъпява пристъпите на глад, както и на желанието за сладко.Ако приемате бавни въглехидрати, белтъчини и здравословни мазнини в балансиран вид, за дълъг период  ще сте сити и няма да имате чувство за глад.

Веднага след като вечеряте, мийте си зъбите.Така няма да гризете и да искате да хапнете нещо сладко. Ако имате съратници от вашето семейство, тогава по-лесно ще устоите на сладките изкушения. Така лесно ще спазите обещанието пред себе си, да не посягате към сладкото.

Началото е трудно. Ако не хапвате сладко, може да се появят главоболие, вълчи глад,умора, промени в настроението.Дори да се концентрирате трудно.Но ако издържите, печелите да не хванете диабет, да сте с нормална кръвна захар, гладка кожа и да нямате възпаления в тялото.

No votes yet.
Please wait...
Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.