Ще се изненадате коя напитка ни пази от завишена кръвна захар

Твърде опасно е да се завиши кръвната ни захар

Ако не се лекува, кръвната захар може да ни докара диабет и патологиите, свързани с болестта. Симптомите са замъглено зрение, честото уриниране, умора, сухота в устата, внезапно гадене.

Има начини, с които може да свалим високата кръвна захар до нормални показатели.Един от тях е  да поддържаме здравословно тегло, като затлъстяването води до куп проблеми, включително и заплаха от захарна болест.

Високият прием на въглехидрати също повишава нивата на кръвната захар. Може да снижим кръвната захар, ако консумираме храни с ниско съдържание на въглехидрати. Приемът на продукти, богати на фибри държи кръвната ни захар в нормални стойности.

Има признаци, които алармират,че страдаме от повишени нива на кръвната захар. Такива са сърбежът и редовните възпаления на гениталиите. Жаждата, сухотата в устата, честото уриниране също може да сигнализират за диабет.Обриви по тялото, отпадналост и умора също трябва да ни държат нащрек  и да ни накарат да търсим помощ.

Мускулните болки и изтръпването на пръстите може да сигнализират за усложнения на болестта.

Спецове от Иран твърдят, че има напитка, която бързо смъква захарта. И тя е чай от лайка. Само три чаши на ден от този чай смъква захарта, облекчава състоянието на диабет тип 2 и ни пази от вредните последици при развитието на болестта.

Напитката действа най-ефективно тогава, когато чаят е направен от набраните цветчета на растението, което расте по полето.

No votes yet.
Please wait...
Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.