Свързано ли и високото кръвно налягане с бъбреците?

https://zdravno.net/bolesti/svarzano-li-i-visokoto-kravno-nalyagane-s-babrecite/110855 Zdravno.net
Свързано ли и високото кръвно налягане с бъбреците?

Високото кръвно налягане е свързано с бъбреците

Това твърди топдиотоложката д-р Людмила Емилова. От практиката си в кардиологичното отделение и после в клиниката, която основава преди тридесетина години, докторката е категорична в това твърдение.

По думите й доста хора живеят, без да имат типичните симптоми за хипертония. И това са болки и тежест в задната част на тила, както и болки в главата. Една от тези причини е нарушената функция на бъбреците, която се е получила заради наднорменото тегло.

Излишните килограми се свързват както и с прекомерната консумация на местни продукти, така и на прекомерно хапване на брашно, бял хляб, сол, както и захар и тестени изделия.

В резултат отлагането на мазнини по тялото става при преяждане с такива храни. Но не само се запушват кръвоносните съдове, но и рецепторите на клетките, които се свързват с инсулина. Също така страдат и тръбичките на бъбреците там, където кръвта се пречиства.

За да компенсира това стресово състояние, организма отделя вещества, които повишават кръвното налягане.Свалянето на кръвното с лекарства не означава, че сме оздравели. Потиснали сме само една реакция на организма, един негов симптом, поясни д-р Емилова.Тя твърди, че можем да се отървем от високото кръвно налягане, ако изкараме 10-дневен курс на детоксикация  и после сменим режима си на хранене.

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.