Тези храни се грижат за психичното ни здраве

Има храни, които ни помагат за физиката, но се грижат и за психиката ни

Психическото състояние на човека е изключително важно за целия организъм. Според спецовете такава храна са фибрите. Защото те „хранят“ полезните бактерии в стомаха и червата.Тези системи са изключително ценни за всички органи в тялото ни и гарантират здраве и дълголетие.

В тази връзка се грижат и за психичното здраве на хората.Фибрите са необходими за човешкия микробиом, както и за полезната ни микрофлора, категорични са спецовете.Тези бактерии правят много полезни неща за целия ни организъм, помагат ни да оцеляваме. Поддържат имунитета, както и в норма нашата психика.

Според редица изследвания фибрите се грижат и за сърдечносъдовата ни система, пазят я от различни патологии и болести.Експериментите показват, че имат абсолютно влияние и за психичното здраве.

Необходимото количество фибри за деня трябва да е в нормата на около четиристотин-петстотин грама. Това количество е препоръчително за плодове и зеленчуци. По-добре е да се консумират зеленчуци, защото в плодовете има повече захар.

В тази връзка перфектни за зелените зеленчуци, понеже в тях няма скорбяла. Фибри може да набавите за организма си и от пълнозърнест хляб, както и от зърнени храни, които не са рафинирани.

No votes yet.
Please wait...
Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.