Тези напитки държат мозъка здрав и пъргав дълго време

Някои напитки държат мозъка в добро здраве

Има храни и напитки, които притежават високо съдържание на полезните флавоноли. Те се съдържат в плодове, зеленчуци, чай и виното.

Тези полезни вещества са открити в растенията и поддържат мозъка здрав и жизнен дълго време.От своя страна те са съставени от цял куп полезни вещества, които са като балсам за мозъка.

Изключително богати на антиоксидантните вещества са лукът, чесънът, броколито,ябълките и червеното грозде. Изобилие от флавоноли има в зеления, черния, белия чай и червеното вино.

Проведен е експеримент, при който са установили интересни неща. В проучването са участвали около 1000 човека, на възраст от 80 години и без признаци на деменция.

В продължение на седем години те са попълвали данни за хранителните си навици и дали имат промени в мозъка и паметта.

Участниците били разделени на пет групи. След края на проучването е установено, че възрастните хора, които са приемали флавоноли имат по-малко проблеми с паметта и мозъка им е бил в добро здраве.

Те са пили повече чай, както и червено вино, и резултатът бил смайващ. Според експертите това се дължи на факта, че тези вещества притежават противовъзпалителни качества, както и антиоксидантни свойства. Всичко това помага да се съхрани паметта, както и здравето на мозъка.

No votes yet.
Please wait...
Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.