Тези симптоми при дамите може да са сигнал за инфаркт

Инфарктът поразява все по-млади хора

Важно е да се установи навреме признаците, за да се действа и да се избегнат усложненията. Така може да се предотвратят много рискови фактори, включително и смъртоносен изход.

Но не единствено сърдечната болка алармира за сърдечния удар. Има и още няколко симптома.

Едни от тях са неочакваните болки в корема. Ако не се открие причината за нея, може да се касае за приближаващ инфаркт. Причината е, че нашето сърце не може да изпомпи необходимото количество кръв и така се уврежда долната му част. А тя разположена е непосредствено до диафрагмата.

Заради това болките в корема може да са сигнал за сърдечен удар.

Други признаци са подуване, както и гадене, също и повръщане. Но болката в корема може да е придружена с издуване, гадене и повръщане, също и разстройство. Подуването може да е в резултата на натрупване на течности в различни части на тялото заради буксуване на сърдечния мускул.

Но има признаци, които са по-специфични при жени, прекарали инфаркт. Такива са именно проблемите с храносмилателния тракт-издуване, разграждане, както и разстройство. Като те не са имали болка в сърдечната област.

Но при наличие на тези и на други симптоми трябва да се обърнем към медици за помощ. Защо тези признаци могат да разкриват други здравни проблеми, а не да разкриват предстоящ инфаркт.

No votes yet.
Please wait...
Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.