Топеното сирене-невероятен еликсир при счупени кости!

Ползите от топеното сирене са много

За второстепенен продукт считат топеното сирене мнозина от хората. Топеното сирене е невероятен лек при някои болести на опорно-двигателната система . То се препоръчва както по време на операции на стави и кости, така и в период на тяхното изграждане.

Но все пак не бива да се прекалява с консумацията му, съветват спецовете.Той има висока калоричност и не се препоръчва при хора са наднормено тегло, затлъстяване, атеросклероза, както и при нарушения на мастната и въглехидратна обмяна.

Топеното сирене е случайно откритие, което се случва преди повече от сто години. Богато е на белтъчини. Калций, магнезий, натрий и фосфор са минералите, с които е бъкан този млечен продукт.

Другият недостатък на топеното сирене е високото съдържание на сол.Затова предпазливо трябва да се консумира ат тези личности, имащи проблеми със сърцето, страдат от различни сърдечно-съдови болести, бъбреците и други заболявания, които се свързват с образуване на отоци.

Не бива да се хранят с него малчуганите, съветват спецовете. Повърхността на топеното сирене трябва да има цвят на повърхността от светъл до тъмнокафяв. Консистенцията му трябва да е еднородна. Експертите препоръчват да се обърне внимание  и на мириса на продукта. Ако мирише на кисело или странно, не бива да се пазарува.

No votes yet.
Please wait...
Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.