Този южен плод се грижи перфектно за зрението

Зрението се подобрява след консумация на този плод

Любимият южен плод се грижи перфектно за зрението ни. Той подобрява дегенерацията на макулата, от която зависи дали виждаме добре.

Ползата от този плод за очите ни са много. Това твърдят австралийски учени в свое изследване.В проучването са взели участие над две хиляди доброволци, на възраст над 50. По време на петнадесетгодишното проучване тези, които са хапвали от южния плод, не са развили опасната болест. Дори  само да хапваме по един плод, той ни прави необходимата защита на очите.

Дегенерацията на макулата е една от основните причини, за да се загуби зрението.

При това заболяване се уврежда най-важната част на ретината. Които боледуват от тази болест, трудно четат и разпознават лицата на хората. При по-тежко състояние дори може да се загуби зрението. И да се докара ослепяване.

Този южен плод е изключително богат на минерали като калций, калий, фосфор, както и витамини от група В, както А и С.

Любимият южен плод предпазва от различни видове рак. Те стопират рак на белите дробове, както и от рак на гърдата, така и на стомаха и също от опасния рак на дебелото черво.

Портокалите са полезни за сърцето, както и за бъбреците, така и за черния дроб. На всичкото отгоре са богати на разтворими фибри, те снижават и холестерола.   

Rating: 3.0/5. From 1 vote.
Please wait...
Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.