Учени алармират: Пластмасата отключва ракови болести!

Ракът е резултат от много фактори

Такива са вредните навици, наследствените фактори, неправилното хранене, както и ако не се движим достатъчно. Но болестта може да се отключи и от неща, които държим в дома си.

Според онколозите това са пластмасовите неща. Ако често ядем с пластмасови чинии, както и прибори за хранене, това може да отключи онкологични заболявания.За да гарантираме здравето си и да избегнем вредния ефект, трябва да ги заменим със стъклени.

Другият опасен фактор за развитие на рак това са модерните смартфони. Особено когато са в режим на набиране и  разговаряне.

Затова съветът е да не държим модерните джаджи близко до себе си, особено по време на сън.

Спецовете съветват да се пазим особено от нискокачествено лепило, както и от стенните панели, които отделят опасни вещества и оттам опасността от рак се засилва.

Затова, когато ремонтираме в домовете си, трябва да сме особено осторожни към строителните материали. Към опасните неща експертите причисляват и домашните завеси. Препоръката на спецовете е да спим на пълна тъмнина. Но особено вредни са тези завеси, които пропускат светлина и оттам нарушават здравината на съня.

Причината е мелатонина, който се грижи за качеството на съня. Но този хормон блокира разпространението на онкологичните заболявания и забавя развитието на метастазите. И щом фазите на съня са нарушени, тогава има проблеми с производството на тази защита за организма.

No votes yet.
Please wait...
Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.