В сезона на дините: Защо никога да не ядем семките!

В сезонът на дините сме и всеки копнее да вкуси от прекрасния плод

Но спецовете предупреждават да не се консумират семките на динята, понеже може да се застраши храносмилателната система. Защото те са обвити с доста плътна обвивка, която не се разгражда и причинява проблеми.Ако се поглъщат в малки количества проблемът няма да е голям. Но при по-големи количества може да запушат храносмилателният тракт и тогава да се достигне до някаква патологични промени.

Според спецовете някои хора задължително трябва да чистят семките и да не ги хапват. Това са малчуганите до три годишна възраст, както и хора, които имат проблеми със стомаха и червата.

Особено осторожни трябва да са също и бременните жени. Както и тези, които кърмят бебетата си.Причината е, че в този случай може да се получат различни алергии. Защото семките имат в състава си една аминокиселина, която попадайки в тялото ни се разгражда и се получава амоняк. При здрав човек няма никаква опасност, но при този, които има проблеми с отделителната система, тогава може сериозно да се навреди на здравето му.

Заради което спецовете препоръчват да не се прекалява и най-добре да не се консумират семките на динята.

No votes yet.
Please wait...
Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.