Всички ги обичаме! Но тези храни водят до преждевременна смърт

https://zdravno.net/bolesti/vsichki-gi-obichame-no-tezi-hrani-vodyat-do-prezhdevremenna-smart/110408 Zdravno.net
Всички ги обичаме! Но тези храни водят до преждевременна смърт

Всички обичаме тези храни

Храненето  е важно за целия организъм, за нашето здраве, за функционирането на всички органи и системи.

Но все пак има любими, но особено опасни храни. До този извод са стигнали американски спецове, които посочват три особено вредни храни. Тяхната редовна консумация може да предизвика мозъчна смърт.

Тях обаче ги консумират твърде много хора. Те дори не подозират какви вреди нанасят те на цялото тяло, а може да ни докарат и преждевременна смърт.

Експериментите продължили десетина години и експертите стигнали до следните изводи.В списъка с храните убийци първенството държат газираните подсладени напитки.

Доброволците, които са го пили най-много, са си докарали деменция.Второто място държат печените продукти, които съдържат в себе си трансмазнини.

Доказано е вече, че те имат отрицателно действие върху здравето на мозъка.

Най-неочакваната вредна храна, която е любима на мнозина, се оказа пицата.Пак на базата на многогодишни експерименти се установило следното. И то е, че хората, които консумират любимата си храна в продължение на много години, показват най-ниски резултати при тестовете за интелигентност.

Авторите предупреждават хората, които хапват от тези храни. И то е да не прекаляват с тяхната консумация, а да ги хапват по-нарядко, за да не си докарват здравословни проблеми.

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.