Защо след хранене ме боли корема?

Болката в корема има различни причини

Болката алармира за сериозен проблем в тялото ни. При болка в корема след хранене трябва да видим причината в стомаха, червата, жлъчката, черния дроб, панкреаса.

Понякога болката възниква без да имаме някакви сериозни болести на стомаха или червата. Възниква при нервно напрежение, стрес, преяждане, грешки в храненето и др.Но в повечето случаи причините са в резултат на различни патологии.

Най-често ни боли корема след като са нахраним е заради гастрита.Тя е по-скоро тъпа  и се появява след или по време на хранене.При язва на стомаха се появява около половин час след като сме се нахранили.

При язва на дванадесетопръстника чустваме дискомфорт към един час, час и половина след хапване, а често  и през нощта.Стане ли остра, значи има усложнение-перфорация или кървене на язвата.

Появи ли се болката в дясно, високо в стомаха, това сигнализира за проблем с жлъчката и каналите.Болката може да е интензивна и да протича с втрисане. Най-често се появява след консумация на мазни храни.

В лявата страна е ситуиран панкреаса. При възпаление, жлезата се подува, изтича сок в резултат на приема на мазна, пикантна храна или алкохол.

Острата, интензивна болка, опасваща от двете ни страни е в резултат на възникнал панкреатит.

Болките в корема са от най-различен характер, от тъпа, до остра.Ако спазването на диета не оправи положението, трябва да потърсим специализирана помощ.

No votes yet.
Please wait...
Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.