Не вярвайте на тези съвети за отслабване

Всеки иска да свали някой  и друг излишен килограм

И тогава искаме по магически начин да отслабнем. Но голяма част от съветите само обещават. Повечето са откровена лъжа и заблуда. Резултатът може да е кошмарен.Ето кои са най-големите „митове“ за отслабване.

Няма нужда да се отказвате от глутена, ако нямата непоносимост към него.Спирането му изведнъж няма да ви отърве от наднорменото тегло.

Упражненията ни правят слаби. Това не е цялата истина. Физическото движение, заедно с правилното хранене прави това, което искаме. И то е да станем по-слаби и стройни.

Другата ширеща се заблуда е, че здравословните храни може да ги хапваме неограничено. Няма как да стане това, щом ядките, авокадото и зехтинът притежават мазнини, които са полезни за здравето. Но дори и те не бива да се ядат в огромни количества.

Истината е, че не може да се прекалява с любимите лакомства, за да забързате метаболизма. Но повишената консумация на калории може да принуди тялото да трупа мазнини. Добре е да консумирате въглехидрати редовно, но в малки количества. Тренировките ще ни помогнат да ядем и от любимите ястия.

Да, диетата и упражненията са важни, но не само. За да отслабнем, ни трябва цял комплекс от важни неща. Значение има също стреса, сънят, околната среда. Сънят е много важен. Стресът също е фактор, тъй като влияе на апетита и начина на горене на калории.

Много важно е какво консумирате през по-голямата част от деня. Ако се хранете здравословно, може да си позволите да не го правите отвреме-навреме.

Съветът на спецовете е да не се изпада в крайности, да се храним правилно, да тренираме и да почиваме качествено.

No votes yet.
Please wait...
Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.