Отказът от въглехидрати удря нервната ни система!

Хапването само на мазни храни вреди много на здравето

Не е възможно човек да яде само сланина, а на всичкото отгоре да го гарнира със сметана. Специалистите са убедени, че подобен режим не е добър за здравето ни.

В този случай се отделя прекалено много жлъчен сок, отделя се прекомерно много и сок от панкреаса. Но опасността идва от друго. Нарушава се мастната обмяна и оттам се образуват повее токсични съединения.Това пречи на дейността на централната нервна система.

Спецовете предупреждават, че диетата с малко въглехидрати е опасна. Особено първите седем дни, наречено  „атака“.

Намаленото количество на въглехидратите, които приемаме завишава нивото на съединенията от азот. Цялото това действие на съвкупности повлиява отрицателно на централната ни нервна система.

В такъв случай човек става раздразнителен, желанието за консумация на вода се увеличава. Този начин на хранене е крайно опасен за тези, които страдат от бъбречни болести.Функцията на тези отделителни органи се влошава рязко.

Нисковъглехидратната диета действа бързо и още първите седем дни се отърваваме от излишните килограми.

Но диетата е изпитание на волята и психиката. Не даде ли бърз ефект, психиката страда. Понеже е необходимо да не се преяжда, да се яде умерено, което се постига трудно.А повишеният апетит компенсира стреса. Други пък при нервен срив престават да хапват.

No votes yet.
Please wait...
Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.