Внимание! Ако се храните в тези часове, ставате дебели

Има часове, които да избягваме при хранене

Искате ли да свалите килограми, не яжте в тези часове, съветват диетолози.Купища изследвания посочват кои са тези часови диапазони. Табу за хранене са времето около-11:01, 15:14 и 21:31 часа.

Подлагащите се на диета консумират повече калории в тези часове, сочи проучване. Затова трябва така да се нагласите, че да имате и алтернативни закуски, които не ви дават възможност да трупате килограми.

При първия час са минали часове преди закуска и още не е време за обяд. Ако калориите не са били достатъчни на закуска, точно тогава изпитвате глад. За да не се случва това, планирайте лека закуска преди 10 и половина, за да не пригладнеете преди обяд.

Тя да съдържа около сто-двеста калории и да има и протеин.Няколко часа след обедното хапване е нормално да чувстваме глад, твърдят спецовете. Нивата на захарта в кръвта пада. Но не консумирайте бонбони, а лека закуска с повечко протеин в нея.

Часовете около вечеря е другият опасен момент в диетата. За да не трупате излишни килограми, бъдете крайно внимателни. Тогава гледате телевизор и се отпускате с бисквити или други тестени изделия, или сладки в ръка пред дивана. Но хапването на сладко след вечеря е изключително вреден навик.

За да не ставаме дебели и после да се чудим как да отслабнем, избегнете този вреден навик, съветват диетолозите.  

No votes yet.
Please wait...
Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.