Закусваме и слабеем? Възможно е с тези храни

https://zdravno.net/dieti/zakusvame-i-slabeem-vazmozhno-e-s-tezi-hrani/110094 Zdravno.net
Закусваме и слабеем? Възможно е с тези храни

Всеки иска да си хапва и да слабее

Известно е, че закуската е най-ценното ядене за деня. Но има храни, които хапваме на закуска, но от тях не пълнеем.

Закуската трябва да съдържа протеини, за да се чувстваме заситени дълго време, както и фибри, които забавят храносмилането.

Първи в списъка с такива продукти са яйцата. Тези кокоши продукти са богати на протеини, аминокиселини и много полезни вещества.

Спецовете съветват да се консумират сутрин, защото дори и малко количество от тях ни дават чувство за ситост.

Друг вариант, при който закусваме и отслабваме, това е овесената каша.

Зърнените храни имат богат набор от разтворими фибри, които забавят храносмилането.Пресните плодове, прибавени към такава чиния ни дават фибри, които държат теглото в норма.

Спецовете препоръчват да се заменят сладкишите с пълнозърнест хляб.Прибавянето към закуската на ленени семена или семена на чия също помагат да се регулира теглото.

Те са богати на разтворими и на неразтворими фибри, които са идеални за здравето на червата.Те помагат при запек и изобщо за нормалната перисталтика на червата.

Освен това експертите препоръчват да се спазва средиземноморската диета и да хапваме повече зеленчуци, също и сезонни плодове, за да сме здрави и жизнени.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.