Как действа на кожата шипковото масло?

https://zdravno.net/narodna-medicina/kak-deystva-na-kozhata-shipkovoto-maslo/54212 Zdravno.net
Как действа на кожата шипковото масло?

Шипковото масло е ценно за кожата и не само за нея

То е богато на мастни киселини, както и на витамини, също и на други ценни вещества. Това масло е подходящо за всеки тип кожа.

То силно хидратира кожата, лесно прониква в нея и възстановява баланса през лятото и при изсушаващи уреди.Мощно се справя с белези от операции, наранявания, порязване,акне  и други заболявания на кожата.

Ползите на шипковото масло не свършват дотук. То регенерира кожата, възстановява повредените структури и замества старите с нови тъкани.Освен това нормализира цвета на кожата, бори се успешно и със зачервяването.

Дава отлични резултати и при изгаряния.Въпреки че няма странични ефекти, то трябва да се ползва правилно. Най-добре е да се слага на лицето, след като се почисти добре вечер, преди лягане. Ако се слага сутрин, задължително се слага слънцезащитен крем, за да не се появят петна по кожата.

Освен да го купите от дрогериите, шипково масло може да се приготви и в домашни условия. Най-добре е шипките да се наберат през есента и да имат тъмночервен цвят, узрели. После се почистват от клончета, дръжки и листенца. Изсушават се на тъмно и прохладно място, след което се стриват на прах.Заливат се с чист зехтин или бадемово масло. Сместа престоява месец, като се бърка периодично.След това се прецежда и се поставя в тъмен стъклен съд, на тъмно. После се използва.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.