Морковите спасяват от излишни килограми и пролетна умора

https://zdravno.net/narodna-medicina/morkovite-spasyavat-ot-izlishni-kilogrami-i-proletna-umora/94637 Zdravno.net
Морковите спасяват от излишни килограми и пролетна умора

Пролетта настъпва и оттам желанието да сме по-стройни

Ако искаме това да се случи, добре е да добавим в менюто си повече моркови. Тези кореноплодни не само ни правят по-здрави, но и по-слаби,  а и борят пролетната умора.

Оранжевият зеленчук може да се консумира под различни форми-в супи, салати, както и като сок. Той съдържа цяла гама от полезни витамини, които са ефективно средство за поддържане на кожата, косата, както и на остротата на зрението.

Витамините ни пазят от свободните радикали, съдържат и фибри, които се справят успешно с мазнините.

Има няколко диети с моркови. Те може да се консумират в салати, също и като сок. Един морков преди закуска, обяд и вечеря ни дава ситост  и консумация на по-малко храна.

Морковите се използват за лечение на сърдечни болести, както и за лечение на червата, анемия, също и на различни форми на артрит.

При недостиг на витамини в организма ни ще ни предпази сокът от моркови.

Морковите съдържат и вещества, които се справят успешно с настинки и инфекции.Напитка от зеленчука пази от умора на очите и носи ползи при късогледството.

Спецовете препоръчват поне един морков на ден, за да се предпазим от различни заболявания

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.