Правете това смути, за да намалите високото кръвно

https://zdravno.net/narodna-medicina/pravete-tova-smuti-za-da-namalite-visokoto-kravno/54594 Zdravno.net
Правете това смути, за да намалите високото кръвно

Високото кръвно налягане е не само опасно

То причинява доста неудобства и води до още по-страшни болести. Всеки знае вредата от хипертонията. Затова експертите препоръчват смути, което ни помага да намалим високото кръвно налягане.

В него трябва да има три съставки. Това са магданоз, целина и цвекло. Ако не ви е достатъчно сладко, може да прибавите към него  и един банан.

Тази смес действа уникално при високо кръвно налягане, като го снижава.

Магданозът има диуретично действие, а цвеклото, както и целината действат на кръвоносните съдове, като ги разширяват.

Спецовете са категорични, че така направеното смути съдържа голямо количество калий и магнезий. Магнезият разширява кръвоносните съдове, докато калият действа като диуреутик. В тази връзка неговата роля е да отстранява излишните течности от тялото ни.

Но тази „вълшебна“ напитка не бива да заменя лекарствата, които приемаме за високото кръвно налягане. Ако кръвното е завишено, добре е да приемаме лекарства, за да го смалим,  е мнението и на спецовете.Но едно смути не може да направи това нещо. Напитката е просто спомагателно средство срещу хипертонията.

Добре е също да се укрепят своевременно и кръвоносните съдове. За това помагат плодовете като боровинки, арония и морски зърнастец.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.