Вехта рецепта с люти чушки бори артрита

https://zdravno.net/narodna-medicina/vehta-recepta-s-lyuti-chushki-bori-artrita/68296 Zdravno.net
Вехта рецепта с люти чушки бори артрита

Артритът носи много болка и страдание

При него се поразяват ставите. Протича в остри или хронични стави, като „атакува“ едната или двете стави.Причините може да са многобройни, както автоимунни, така и претърпени травми или при нарушение на обмяната на веществата.

Няма открито лекарство за лечение на това заболяване.Лекарствата само парират болката, но не лекуват.

Но има една стара рецепта, с която нашите баби са лекували тази болка в ставите си.

И тя е с помощта на лютите чушки. Лютите чушки оказват положително влияние на кръвообращението, както и на храносмилателния тракт. Затова те се използват изключително често в народната медицина.

Този парлив зеленчук оказва тонизиращо действие. Лютите чушки стимулират притока на кръв към кожата, също така парират спазмите на мускулите, освен това притежават и силно антимикробно действие.

 Ако към ястията си прибавите лютив червен пипер, това ще премахне инфекциите в стомаха, както и в червата.

Но тази рецепта от тефтерите на баба лекува артрита, ревматичните болки, както и други мускулни спазми. Завирате на бавен огън половин литър олио, в който сте сложили 100 г смлян лютив пипер.Добре е да ври два часа, после сваляте от котлона и оставяте да изстине. Прецеждате сместа и сипвате в шише. С нея мажете болните стави и там, където ви боли.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.