Петър Димков съветва: Спете с това до главата си и ще забравите за болестите! (Помага и срещу рак – Вижте)

Петър Димков е открил мощно средство за запазване на здравето и младостта

Петър Димков съветва да слагаме всяка нощ до главата си няколко кестена, за да се отървем от досадното главоболие и да укрепим здравето си като цяло. Той е бил убеден, че кестените излъчват мощна енергия, която действа много благоприятно върху мускулите, сухожилията, ставите и нервната система като цяло.

Твърденията му се базират на народната медицина, която използва кестени за лечение на ишиас, ревматоиден артрит и ошипяване. Съвременни еколози не само не отричат тези твърдения, но и ги подкрепят. Изтъквайки, че носенето на няколко кестена в джоба ще намали с до 40% вредното влияние на мобилните телефони и безжичните устройства като цяло.

Освен това при консумация, те намаляват нивата на лошия холестерол, тъй като съдържат в себе си големи количества диетични фибри. Богати са на минерали и витамини, които, освен, че помагат за сваляне на килограми, носят огромни ползи за здравето като цяло.

Малко известно е, че кестените са и мощен антиоксидант и предпазват кожата от стареене. Не съдържат и глутен, което ги прави много подходящи за приготвяне на безглутенови храни.

Благодарение на сложните въглехидрати в тях, те дават достатъчно енергия на организма, без да натрупват мазнини по тялото. Тъй като въпросните сложни въглехидрати се усвояват много по-бавно от простите такива, енергийните нива на тялото остават постоянни.

Кестените са подходящи за консумация от бременни жени, тъй като са богати на фолиева киселина. Само 90 грама от тях осигуряват цели 35% от необходимата дневна доза. Благодарение на фолиевата киселина се предотвратяват възможните неврологични дефекти в плода.

Освен това кестените действат превантивно и срещу рак и сърдечно-съдови заболявания. Манганът в тях взема активно участие в образуването на съединителна тъкан и спомага за съсирването на кръвта.

И ако изброеното до тук не стига, кестените съдържат и високи количества мед, благодарение на който костите се укрепват, а имунната система се засилва.

No votes yet.
Please wait...
Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.