Уникални рецепти с черен бъз на Петър Димков!(Церят тежки болести)

https://zdravno.net/narodni-lechiteli/unikalni-recepti-s-cheren-baz-na-petar-dimkovceryat-tezhki-bolesti/48123 Zdravno.net
Уникални рецепти с черен бъз на Петър Димков!(Церят тежки болести)

Петър Димков дава друг прочит на черния бъз

  Черният бъз е изключително важен за нашето здраве. Това твърди народният лечител Петър Димков. [caption id="attachment_3217" align="alignright" width="365"]Петър Димков Петър Дмков с уникални рецепти, сн. Фейсбук[/caption] В някои краища на страната ни то е познат като бъзак. А Петър Димков го препоръчва, защото цери много болести. Засилва и отслабналата имунна система. Безценен е при грип, простуда, възпаления на гърлото, на дробовете, за сърцето, прочиства и кръвта. Учителят предлага две рецепти, при които се използва черния бъз. Сироп от черен бъз е първата рецепта. Условието е той да бъде много добре узрял. След като се измие, с вилица се изронват плодчетата. Взимате стъклен буркан. В него редите ред захар, ред плодчета, като завършите със захар. Покривате буркана с марля или вестник, за да диша. Не го захлупвате с капачка. Слагате буркана на тъмно и проветриво место, докато захарта се разтопи. Ако в края на третата седмица захарта се е разтопила, прецеждате сока. В противен случай оставяте така нещата още известно време. Наливате сокът в стъклени бутилки. Сиропът не се стилизира, само се държи на тъмно и хладно место. Профилактично приемате по една супена лъжичка три пъти на ден, но на гладно. Може да приготвите и вино от бъз. След като приберете сиропът, остатъкът от плода слагате в по-голям съд и го заливате с вода. Дозата е килограм плод срещу три килограма вода. Периодът на престой е между две и три седмици, след което се получава вкусно вино. Пие се по една винена чашка три пъти дневно, препоръчва Петър Димков.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.